Nu este un aluat potrivit pentru cei ce tin post!
Ingrediente aluat
coaja de lamaie si portocala
2 si ½ lingurite drojdie uscata
240 ml lapte caldut
110 g zahar
80 g unt moale
1 lingurita sare
2 oua
Ingrediente umplutura
200 g zahar brun
2 si ½ linguri scortisoara
nuca prajita si macinata
80 g unt moale
Ingrediente
pentru uns
1 galbenus + 3-4
linguri de lapte
2 linguri miere+
2-3 linguri de lapte
Se dizolva drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul si
2 linguri de faina. Se lasa 10 minute.
Dupa 10 minute se adauga peste maia untul moale, ouale, aromele, sarea si faina.
Se amesteca si se incepe framantatul, ajutandu-ne de faina,
pana se obtine un aluat elastic, usor lipicios, dar care sa nu se lipeasca de
maini.
Se unge aluatul cu putin ulei si se lasa la crescut,
acoperit, intr-un loc caldut, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.
Pe blatul de lucru se presara faina, se rastoarna aluatul,
se imparte in bilute, in functie de cati mucenici vrem sa realizam, in
principiu 8-10 buc
Cu ajutorul sucitorului se intind foi dreptunghiulare,
pe
care le ungem cu unt moale,
se presara nuca macinata
si amestecul din zahar si
scortisoara,
avand grija ca stratul sa fie cat mai uniform.Se ruleaza fiecare
dreptunghi,
dupa care il rasucim un pic, exact ca o carpa stoarsa de apa, ii
dam forma de 8
si asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Le ungem cu un galbenus amestecat cu 2-3 linguri de lapte,
si se lasa la crescut din nou, pana la dublarea lor.
Se incinge cuptorul la 200C, se pun in cuptor 10-15 minute.
Cand incep sa se coloreze pe deasupra, se ung cu amestecul de miere si lapte ( incalzit un pic) si se presara cu nuca.
Se mai lasa 5-7 minute.
Atentie! Timpul alocat coacerii depinde de fiecare cuptor in
parte, el poate varia. Verificati destul de des coacerea aluatului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu