Am condimentat o bucata de muschi, frecand bine cu sare grunjoasa, un pic de zahar, piper, cimbru, usturoi praf (toate dupa gust) si l-am lasat o noapte la frigider.
A doua zi am completat condimentele cu amestec de legume uscate (facut de mine) si l-am mai lasat o noapte la frigider.
A treia zi l-am transferat intr-o oala in care am pus vin alb, apa, 3 catei de usturoi si l-am lasat la fiert, cam 30 de minute.
Intre timp am pregatit o afumatoare...improvizata.
Improvizatia am gasit-o pe net, eu am preluat-o cu ce aveam prin casa, o oala de aluminiu, un gratar si un capac.
Am imbracat oala cu folie,
am facut un pachetel din ceai verde, zahar, orez, o craca de visin cu tot cu frunze si usturoi cu tot cu frunze,
l-am perforat cu furculita,
l-am asezat pe fundul oalei,
am pus gratarul,
am pus muschiuletul pe gratar, iar oala pe foc mediu, acoperita cu folie si capac.
L-am lasat pana s-a inrosit. Eu recunosc ca l-am lasat cam mult, ocupata fiind cu copilul.
A fost consumat pe post de mezel.
A fost foarte bun, nu a rezistat in frigider decat 2 zile, deci nu stiu sa zic cat rezista la rece.
Pregatisem si un borcan cu muraturi pentru el, dar a disparut inainte ca muraturile sa fie gata :))
Ce idee grozava ! Daca nu mi-ar fi frica, sa nu dau foc la casa, as incerca ...
RăspundețiȘtergereDe dat foc nu se pune problema...si eu as mai incerca, insa afara
ȘtergereLa cat eram de curioasa, tot am ridicat capacul si s-a cam imprastiat din fum in casa. Numai si numai din cauza asta, data viitoare le fac la bunici, in afumatoare
Foarte buna ideea - o sa incercam si noi in weekend, insa in casa. Daca vrei o afumatoare pentru casa, noi am luat una marca Demeyere - are si lemne de esenta tare pentru afumat. O gasesti aici, daca te intereseaza - http://www.la-baguette.ro/produs/afumatoare+28+cm+-+demeyere+-+set80828s_1441.htm
RăspundețiȘtergerePana acum am afumat la ea piept de rata si somon - ambele au iesit ff bune. Am cam neglijat-o in ultimul timp si vreau sa o punem la treaba cu muschiuletul. Daca il facem in weekend, te tin la curent.
Interesanta afumatoare
ȘtergereFac lista Mosului :))