Reteta de foi am gasit pe un forum culinar, postata de CarmenL.
Tot cautand, am gasit si pe site-ul Pocai placinta.
Foarte buna!
Urmati reteta de acolo, nu mai are rost sa scriu si eu
Mai mult mi-a luat sa curat dovleacul, decat sa fac placinta :))
Am facut o febra musculara de la curatat coaja...
Procesul tehnologic, pe scurt
Am curatat dovleacul, "i-am umplut frigiderul", era sa ma tai de vreo 3 ori, l-am bagat la aparate sofisticate de ras, ca daca era sa fac si operatiunea asta manual, ma lasam de placinta.
L-am pus la calit cu zahar
si scortisoara.
Am dat in clocot laptele cu uleiul si zaharul,
am pus faina intr-un bol, am adaugat ouale, compozitia cu lapte racita, bicarbonatul stins cu otet.
Cand nu a mai mers lingura, am trecut la munca manuala.
Foarte frumos aluatul, nu trebuie sa puneti multa faina, cat sa nu se lipeasca si sa ramana moale
L-am impartit in 2
Intr-o tava tapetata, am pus prima foaie,
am pus dovleacul calit si scurs
si a doua foaie peste.
L-am dat la cuptorul preincalzit la 175C, pentru 35 de minute.
L-am pudrat cu zahar.
Foarte buna!
minunata...pofta buna !
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereA fost minunata, s-a ras repede :)))
Asta si cea cu mere-s cele mai bune placinte de toamna. Sa va fie de bine !
RăspundețiȘtergereEu storc dovleacul ras manual si apoi pun putin gris fin, zahar, miere si niste miez de nuca taiat mai gros.
Mi-ai dat o idee pentru urmatoarea placinta.
ȘtergereMi-au iesit vreo 10 dovleci mari de placinta in curte, o alta "eroare" facuta anul acesta. Au invadat tot :)
La anu' nu mai pun atat de multi