Cum astazi am strans ardeii iuti, m-am uitat pe net dupa o reteta simpla si rapida.
Am gasit-o la Laura Laurentiu si am facut 3 borcane.
Ingrediente:
-ardei iuti
-condimente diverse
-otet
-apa
-zahar sau miere
Se spala ardeii, preferabil cu manusi, se pun in borcane. Se pun o parte din condimente
Se face un amestec din 1/2 apa, 1/2 otet, restul de condimente si 1 lingura de zahar ( miere) la 100 ml de lichid si se pune peste ardei
Se capacesc borcanele
Ardeii astia sunt extrem de picanti.
Eu chiar spun ca sunt nemancabili. Dar eu nu prea mananc iute
I-am murat ca imi era mila de ei, altfel ii pierdeam definitiv.
Si apoi am stat eu stramb si am judecat drept ca o sa folosesc din zeama lor. Sper ca macar zeama sa fie comestibila.
Dar borcanele sunt asa haioase cu acele culori
Fara sare, fara apa cu otet clocotite?
RăspundețiȘtergereAsa am gasit reteta.
ȘtergereLa cat sunt de iuti, m-as mira sa se "ofileasca" :)))
Ce bine arata :( yummy, papa bun!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, intr-adevar
ȘtergereCat despre gust...eu ma rog sa mai scape din iuteala, sa-i pot manca si eu, ca altfel raman doar cu uitatul :)))
Eu mananc iute, uneori mi se infunda si urechile de cat de iute e, dar imi place, mostenire de la mama :)
RăspundețiȘtergereFerice de tine :)
ȘtergereHabar n-aveam, ca si ardeii iuti se fac muraturi :) Eu i-am uscat pe sfoara si acum stau agatati frumusel pe un suport in bucatarie. Pun cantitati infime la gatit, ca-s grozav de iuti ...
RăspundețiȘtergereStii, ca exista creme antalgice cu extract de ardei iute ?
Cica s-a mai descoperit ca:
Ștergere"Nu este un mit! S-a demonstrat stiintific ca substanta pe care o contine ardeiul iute - capsaicina - reduce greutatea corporala prin marirea consumului de energie si diminuarea poftei de mancare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei in arderea grasimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute in regimul de slabire nu gresesc absolut deloc."