marți, 27 august 2013
Gogosari in sos de mustar
3,5 kg gogosari
250 g zahar
300 g mustar
300 ml otet
300 ml ulei
3 foi de dafin
1 lingurita de piper negru, boabe
2 linguri sare grunjoasa, de muraturi
1/2 ingurita de turmeric
Aceasta reteta (cu putine variatii) am gasit-o atat in cartea de bucate a Rozaliei Craciunescu,
cat si in cartea de bucate a lui Gheorg.
Daca cautati pe net, veti descoperi ca este o reteta apreciata :)
Spalam si taiem feliute gogosarii.
Punem la fiert condimentele cu uleiul, zaharul,sarea, otetul si mustarul.
Dupa vreo 10 minute, adaugam gogosarii, amestecam si lasam la fiert (de preferat cu capac) pana se inmoaie toti gogosarii, cam 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de borcane. Spalate, le punem la sterilizat.
Dupa ce am stins focul, punem gogosarii in borcane, iar zeama o distribuim uniform.
Se pun borcanele la sterilizat, se scot pe un fund de lemn, se acopera cu patura si se lasa pana a doua zi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Felicitări pentru rezultatul muncii și mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereArată excelent!
Nici eu nu eram sigura ca o sa-mi placa, dar a iesit o conserva delicioasa
ȘtergereDesi nu le am cu "borcanaritul" asta chiar mi se pare apetisanta, aproape ca as incerca si eu. Dar mi-e ca-mi iese, are cautare si pe urma trebuie sa fac in fiecare an!:))
RăspundețiȘtergereAsta nu e o problema, nu o reteta grea.
ȘtergereDupa aia, te dai ranita in aripa ca ai muncit mult :)))
In reteta lui Gheorg nu scrie ce se face cu mustarul. :) Spor la conservat in continuare!
RăspundețiȘtergereCred ca mustarul l-a folosit la mici :))))
ȘtergereNici nu observasem...tare
Mulțumim ,facem!
RăspundețiȘtergereAm pierdut rețeta , de la piață mulțumim ~♡~
RăspundețiȘtergere