luni, 26 noiembrie 2012
Arici sau carnati in aluat
Ingrediente aluat
500 grame faina
1 lingurita de zahar
1 lingurita sare
1 ou
250 ml lapte
un pachet de drojdie
50 ml ulei
Umplutura poate fi orice tip de carnacior va place. Eu am pus carnati semiafumati, pe care i-am dat un pic la tigaie.
Pentru uns am folosit un ou batut si mac
Pachetul de drojdie se pune in laptele caldut, impreuna cu zaharul un pic de faina. Se lasa 10 minute.
Intr-un bol se pune faina cernuta, sarea si oul.
Se adauga maiaua si se framanta bine.
Se incorporeaza si uleiul cate un pic.
Eu recomand sa-l framantati foarte bine. Cu cat il framantati mai mult, cu atat aluatul se lucreaza mai frumos.
Se lasa la dospit pana la dublarea volumului.
Se intinde o foaie subtire, se taie fasii de aproximativ 1,5 cm.
Se ruleaza fiecare bucata de carnacior, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu out batut, se presara mac.
Se pot face si arici, punand doua bobite de piper pe post de ochisori.
Se mai lasa la crescut intr-un loc cald 10 minute, dupa care se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pana devin aurii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mi-ai facut o pofta, si mi-e si foame :)
RăspundețiȘtergereTi-as trimite, dar tare imi este ca intercepteaza copilul coletul :)))
ȘtergereMananca carnatul si lasa aluatul :D
Copilu tau sau al meu? Ca fetita mea nu mananca carne nici s-o pici cu ceara, m-as bucura eu sa manance carnatii :)
ȘtergereAl meu.
ȘtergereNici al meu nu se omoara cu carnea, dar carnati ar manca non-stop :)
Si mie mi-e foame :) Grozava idee !
RăspundețiȘtergereCopilul a fost super incantat de arici.
ȘtergereSunt buni, incearca-i :)
Mda...acum zic si eu ca tine: cine m-a pus sa intru azi aici? :))
RăspundețiȘtergereAzi nu mai am timp, dar maine cred ca ma ambitionez si trebuie sa iasa ...sper sa-mi lase copiii timp si loc de desfasurare...
Astept impresiile de dupa
ȘtergereAluatul se lucreaza usor :)
Gata, am facut si eu arici, mi-au iesit exact la fel, si fi'miu a mancat carnatul si a aruncat aluatul...M-am uitat la ceas, i-am lasat 30 de minute la cuptor. Aluatul s-a lucrat intr-adevar usor, pacat ca nu am cum sa-ti pun o poza aici.
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta si idee.
Cu mare placere si ma bucur ca v-a placut
ȘtergereAM si eu o intrebare de baraj:Mirela06 are blog??Daca,Da.spuneti-mi-l si mie.pls... anda
RăspundețiȘtergereAnda, nu stiu la cine te referi.
ȘtergereAm cautat pe google si am gasit doar atat http://mirela06.sunphoto.ro/
Sper sa te ajute
multumesc!!!
RăspundețiȘtergerePentru putin
Ștergere