duminică, 7 octombrie 2012

Pizza de casa

Aluat:

250 ml apa calduta;
1 plic drojdie uscata;
3 linguri ulei;
1/2 lingurita sare;
1 lingurita zahar;
400-450 g faina.
Pentru tapetare tava, am folosit hartie de copt, 2 linguri faina si 2 linguri malai


 In apa calduta am dizolvat zaharul, am pus un pic de faina si plicul de drojdie. 
Am lasat vreo 10 minute.
 Faina am cernut-o si am pus 400 g din ea intr-un bol. 
Am amestecat-o cu sarea.
Am facut o gropita si am pus uleiul.
 Am adaugat apa cu drojdia peste faina.
 M-am apucat de framantat. 
Am mai adaugat un pic de faina putin cate putin, pana aluatul a devenit nelipicios, elastic. 
Sa nu exagerati cu faina. 
In aluat trebuie sa se simta umezeala, fara insa a se lipi de maini.
 Dupa ce l-am framantat vreo 10 minute, l-am pus la dospit intr-un bol uns cu ulei. 
Am uns si biluta de aluat cu ulei pe deasupra.
 L-am lasat la dospit aproximativ 1 ora, intr-un loc caldut
Am pus aluatul pe masa infainata si am inceput sa-l intind in forma dorita.
Daca vreti aluat subtire si crocant, intindeti-l subtire.
Daca il vreti pufos, il puteti modela din mana, asa cum am facut eu.
Nu sunt o maestra la modelat aluatul de pizza. 
Am vazut cateva filme pe youtube cu tehnici de modelare. 
Inca sunt neindemanatica la modelat, dar in final a iesit foarte bine
Pentru aceasta cantitate de aluat, am folosit tava de la aragaz. 
Am pus hartie de copt pe tava, am presarat faina si malai si am pus aluatul.
Am pus peste aluat sosul de pizza in strat subtire, oregano si busuioc.
 Am presarat peste cascaval
 Si am pus, impreuna cu copilul tot ce am gasit prin frigider: sunca, pastrama de vita, chorizo, ardei rosu, ceapa taita fideluta.
 Am dat-o la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 de minute.
 Dupa 20 de minute, am presarat peste mozzarella rasa.

Am lasat-o pana s-a topit mozzarella.


Urmeaza zilele urmatoare o pizza cum imi place mie, cu multe legume.
Aceasta pizza a fost pentru barbatii din casa, care s-au cam strambat cand le-am propus mai multe legume pe pizza.


4 comentarii:

  1. La cea vegetala o sa vin si eu, deci cu asta sa ameninti pe ai tai din casa, daca se mai stramba :))
    Stii cum era vorba cu copilul acela din tren care nu vroia sa suga de la pieptul mamei...."ia mama si suge ca daca nu, i-o dau lu'domnu' "
    Daca nu ar avea carne de vita, as fi venit si la aceasta :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbeam cu sotul acum vreo doua saptamani, sa-ti aducem semintele personal.
      Din pacate munca nu ne-a dat voie sa chiulim...
      Ideea nu o abandonam.

      Te pup

      Ștergere
  2. Buna-i pizza cu aluat de casa ! Si sosul ala, cred ca e taaaare gustos.
    In Milos am gustat ceva ca o pizza vegetala, doar cu rosii, oregano, ceapa si mult ulei de masline. Se vindea la toate brutariile si ne placea, sa luam felii de ladenia ( asa se cheama pizza greceasca ) pe care le gustaream sub umbrela, pe plaja ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe langa ce contine ladenia, eu ma gandeam sa pun si niste dovlecel si poate niste anghinare.

      Ștergere