miercuri, 31 octombrie 2012

Placinta cu dovleac


Reteta de foi am gasit pe un forum culinar, postata de CarmenL.
Tot cautand, am gasit si pe site-ul Pocai placinta.
Foarte buna!

Urmati reteta de acolo, nu mai are rost sa scriu si eu
Mai mult mi-a luat sa curat dovleacul, decat sa fac placinta :))
Am facut o febra musculara de la curatat coaja...

Procesul tehnologic, pe scurt

Am curatat dovleacul, "i-am umplut frigiderul", era sa ma tai de vreo 3 ori, l-am bagat la aparate sofisticate de ras, ca daca era sa fac si operatiunea asta manual, ma lasam de placinta.

L-am pus la calit cu zahar


 si scortisoara.
 Am dat in clocot laptele cu uleiul si zaharul,
am pus faina intr-un bol, am adaugat ouale, compozitia cu lapte racita, bicarbonatul stins cu otet.

Cand nu a mai mers lingura, am trecut la munca manuala.
Foarte frumos aluatul, nu trebuie sa puneti multa faina, cat sa nu se lipeasca si sa ramana moale
 L-am impartit in 2
 Intr-o tava tapetata, am pus prima foaie,
 am pus dovleacul calit si scurs
 si a doua foaie peste.
 L-am dat la cuptorul preincalzit la 175C, pentru 35 de minute.
 L-am pudrat cu zahar.

 Foarte buna!


4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc!
      A fost minunata, s-a ras repede :)))

      Ștergere
  2. Asta si cea cu mere-s cele mai bune placinte de toamna. Sa va fie de bine !
    Eu storc dovleacul ras manual si apoi pun putin gris fin, zahar, miere si niste miez de nuca taiat mai gros.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai dat o idee pentru urmatoarea placinta.
      Mi-au iesit vreo 10 dovleci mari de placinta in curte, o alta "eroare" facuta anul acesta. Au invadat tot :)
      La anu' nu mai pun atat de multi

      Ștergere