luni, 26 noiembrie 2012

Arici sau carnati in aluat




Ingrediente aluat

500 grame faina
1 lingurita de zahar
1 lingurita sare
1 ou
250 ml lapte
un pachet de drojdie
50 ml ulei



Umplutura poate fi orice tip de carnacior va place. Eu am pus carnati semiafumati, pe care i-am dat un pic la tigaie.


Pentru uns am folosit un ou batut si mac

Pachetul de drojdie se pune in laptele caldut, impreuna cu zaharul un pic de faina. Se lasa 10 minute.

Intr-un bol se pune faina cernuta, sarea si oul.
Se adauga maiaua si se framanta bine.

Se incorporeaza si uleiul cate un pic.
Eu recomand sa-l framantati foarte bine. Cu cat il framantati mai mult, cu atat aluatul se lucreaza mai frumos.

Se lasa la dospit pana la dublarea volumului.

Se intinde o foaie subtire, se taie fasii de aproximativ 1,5 cm.


Se ruleaza fiecare bucata de carnacior, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se ung cu out batut, se presara mac.
Se pot face si arici, punand doua bobite de piper pe post de ochisori.

Se mai lasa la crescut intr-un loc cald 10 minute, dupa care se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pana devin aurii.


14 comentarii:

  1. Mi-ai facut o pofta, si mi-e si foame :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-as trimite, dar tare imi este ca intercepteaza copilul coletul :)))
      Mananca carnatul si lasa aluatul :D

      Ștergere
    2. Copilu tau sau al meu? Ca fetita mea nu mananca carne nici s-o pici cu ceara, m-as bucura eu sa manance carnatii :)

      Ștergere
    3. Al meu.
      Nici al meu nu se omoara cu carnea, dar carnati ar manca non-stop :)

      Ștergere
  2. Si mie mi-e foame :) Grozava idee !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copilul a fost super incantat de arici.
      Sunt buni, incearca-i :)

      Ștergere
  3. Mda...acum zic si eu ca tine: cine m-a pus sa intru azi aici? :))
    Azi nu mai am timp, dar maine cred ca ma ambitionez si trebuie sa iasa ...sper sa-mi lase copiii timp si loc de desfasurare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Gata, am facut si eu arici, mi-au iesit exact la fel, si fi'miu a mancat carnatul si a aruncat aluatul...M-am uitat la ceas, i-am lasat 30 de minute la cuptor. Aluatul s-a lucrat intr-adevar usor, pacat ca nu am cum sa-ti pun o poza aici.
    Multumim pentru reteta si idee.

    RăspundețiȘtergere
  5. AM si eu o intrebare de baraj:Mirela06 are blog??Daca,Da.spuneti-mi-l si mie.pls... anda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anda, nu stiu la cine te referi.
      Am cautat pe google si am gasit doar atat http://mirela06.sunphoto.ro/
      Sper sa te ajute

      Ștergere