duminică, 2 decembrie 2012

Biscuiti cu lavanda



Din ciclul repetitiilor pentru Craciun, azi am pregatit biscuiti cu lavanda, reteta gasita pe site-ul Laurei Adamache

Ingrediente

125 g unt
250 g faina
1 ou
100 g zahar
1 lingurita lavanda tocata marunt
1 lingurita praf de copt
un varf de cutit de sare

Daca nu sunteti fani lavanda, puteti inlocui cu coaja de lamaie, esenta de vanilie, sau ghimbir

Mixam zaharul cu untul moale, pana se omogenizeaza, 

adaugam oul batut, lavanda tocata marunt, 

faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

Aluatul se pune in punga si se lasa la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, rasturnam aluatul pe masa infainata, intindem o foaie de 0,5 cm grosime si taiem biscuitii cu diverse forme.

La aceasta operatiune, va pot ajuta si copiii.

Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii bagam in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10-15 minute,

 pana incep sa se coloreze usor pe margini.

Sunt buni, atat de buni ca au disparut rapid din farfurie

10 comentarii:

  1. Neaparat trebuie sa-ti urmez exemplul, lavanda imi place enorm :) Si ce reteta simpla !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce buna e...si ce repede dispare.
      Garantat! :)

      Ștergere
  2. Vreau si eu...cum ajung inapoi acasa, stiu ce fac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii adaugi faina cat sa nu se mai lipeasca de maini.
      Intotdeauna la retete, faina e o problema, depinde foarte mult de tipul de faina, dar nu ar trebui sa ia mai mult de un pumn in plus, maxim.
      Infainezi bine masa, iar dupa ce ai lasat-o la frigider, intinzi foaia si o lasi pe cea mica sa-si faca de cap :D, tu doar ajutand-o sa scoata coca de pe forme.

      Ștergere
  3. Super, o sa fac si eu. Multumim de reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi-a fost mereu teama de aroma lavandei in bucatarie si nici nu am folosit-o, dar cred ca am sa incep intai cu un ceai sa ma dumiresc, pentru ca am citit ca este foarte linistitor, apoi sa ma incumet si la covrigei. Voi stii unde sa gasesc reteta:))
    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte buni. A mancat si sotul meu, el fiind reticent la "buruieni necunoscute" in mancare/prajituri. :)

      Ștergere
  5. Am dat intamplator peste reteta asta a ta si mi-a placut foarte tare. Sunt fan lavanda si fan biscuiti cu unt, deci o voi incerca. In perioada asta ar merge foarte bine langa o ceasca de ceai. Din seria mancarurilor cu lavanda, Ionut a facut odata paste cu levantica - in apa de fiert a pus putina si ea a parfumat usor pastele - apoi cu un sos subtire cu smantana si ciuperci au fost foarte bune. Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte buna.
      O recomand.
      Paste cu levantica inca nu am incercat. Pun pe lista :)

      Ștergere