marți, 27 august 2013

Gogosari in sos de mustar


3,5 kg gogosari
250 g zahar
300 g mustar
300 ml otet
300 ml ulei
3 foi de dafin
1 lingurita de piper negru, boabe
2 linguri sare grunjoasa, de muraturi 
1/2 ingurita de turmeric

Aceasta reteta (cu putine variatii) am gasit-o atat in cartea de bucate a Rozaliei Craciunescu,

cat si in cartea de bucate a lui Gheorg.


 Daca cautati pe net, veti descoperi ca este o reteta apreciata :)


Spalam si taiem feliute gogosarii.
Punem la fiert condimentele cu uleiul, zaharul,sarea, otetul si mustarul.

 Dupa vreo 10 minute, adaugam gogosarii, amestecam si lasam la fiert (de preferat cu capac) pana se inmoaie toti gogosarii, cam 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de borcane. Spalate, le punem la sterilizat.

Dupa ce am stins focul, punem gogosarii in borcane, iar zeama o distribuim uniform.
Se pun borcanele la sterilizat, se scot pe un fund de lemn, se acopera cu patura si se lasa pana a doua zi. 


6 comentarii:

  1. Felicitări pentru rezultatul muncii și mulțumesc pentru rețetă!
    Arată excelent!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu eram sigura ca o sa-mi placa, dar a iesit o conserva delicioasa

      Ștergere
  2. Desi nu le am cu "borcanaritul" asta chiar mi se pare apetisanta, aproape ca as incerca si eu. Dar mi-e ca-mi iese, are cautare si pe urma trebuie sa fac in fiecare an!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu e o problema, nu o reteta grea.
      Dupa aia, te dai ranita in aripa ca ai muncit mult :)))

      Ștergere
  3. In reteta lui Gheorg nu scrie ce se face cu mustarul. :) Spor la conservat in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca mustarul l-a folosit la mici :))))
      Nici nu observasem...tare

      Ștergere