joi, 26 septembrie 2013

Cum poti

intra in analele prostiei?
Simplu:
"O familie din Argeş a ales legea pumnului în relaţia cu Dumnezeu. Mai exact, l-a luat la bătaie pe stareţul mănăstirii Cotmeana după ce l-au acuzat că i-a înselat. Oamenii erau supăraţi ca i-au dat preotului 26 de milioane în timpul sarcinii pentru ca acesta să se roage să aibă un copil sănătos.

La naştere însă femeia a descoperit că bebeluşul său are o malformaţie, numită în termeni populari buză de iepure. Aşa că a mers cu soţul său la preot, să-i ceară înapoi banii daţi pe acatiste. I-au împărţit acestuia pumni şi au primti în schimb blesteme.

Femeia susţine că pe toată perioada sarcinii a venit de mai multe ori la mănăstire şi a dat acatiste, ca să se asigure că va avea un prunc sănătos."

Mai e nevoie de vreun comentariu in plus?

10 comentarii:

  1. no problems!!!Se opereaza!sa nu fie probleme si cu valul palatin...In rest se cauta un "om de bine", i se platesc si lui 26 mil... cu conditia ca, de cate ori vede mama la vreo biserica s-o ia de ceafa si s-o dea cu capul de icoane ca sa-i vina mintea in locasul alocat,si sa priceapa ca dupa popa, are obligatia sa treaca si pe la un medic[de preferinta bun] si sa-si faca o serie de analize,...ca dupa comportament deducem ca banuia ea ceva de prin familiile cumulate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of...
      Ti-am raspuns mai devreme, dupa care am sters. Nimic din ce scriu eu nu poate zugravi corect starea in care te lasa un astfel de articol.
      Ferice cel sarac cu duhul, ca el va aduce banul?

      Ștergere
    2. De acord că e aiurea toată povestea. Încă ceva...cei săraci ÎN duhul sunt cei smeriti (nu cu duhul, ci în duh - Evanghelia după Matei capitolul 5:3). Căutând în trimiterile din Biblie se dovedeşte că referirea se face la oamenii smeriti, modeşti în comportament. Am studiat aceşti verset biblic cândva. Domnul Isus a spus că e ferice de astfel de oameni...de cei smeriti. Cu drag, Roxana

      Ștergere
    3. Roxana, pai tocmai cei smeriti, evlaviosi, aduc banii in discutie, intr-o incercare (disperata) sa schimbe soarta.
      Eu sunt sigura ca acea familie stia ce se intampla cu copilul (vreau sa cred ca mamica s-a dus la medic, a luat vitaminele prenatale, si-a facut toate analizele necesare, a facut macar ecografiile obligatorii) si s-a adresat staretului, intr-o incercare (nereusita) sa schimbe destinul.
      Nu mai bine se rugau ei acasa (sincer, direct, pur) si banii ii pastrau pentru cheltuielile ulterioare cu operatii de refacere?
      Nici nu vreau sa deschid subiectul banilor in Casa Domnului si nici de ce staretul (cel ce s-a lepadat de cele lumesti) a luat banii.
      Eu am fost invatata de inaintasii mei ca preotul este acea persoana care alina suferinte si da povete, nu se transforma in comerciant.
      Omul este supus greselilor. Sper ca staretul a invatat ceva din aceasta experienta. Nu se "incheie un contract", fara sa ai certitudinea ca rezultatul va fi cel asteptat. Altfel, partea opusa te va trimite la clauzele contractului. :)

      Ștergere
  2. Asta e, nu i-a mers popii echograful! Sau a fost bruiat de patrafir... Dar taxa pe prostie e binemeritata!

    RăspundețiȘtergere
  3. ei, dupa ce-am vazut cu cata smerenie afurisea popa faptasii, am impresia ca la seminar o lipsit la capitolul cu intorsul celuilalt obraz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai la acel capitol?
      Eu cred ca a fost corigent si la bun-simt, omenie si grija pentru aproapele tau, dar a excelat la materia numita "economie"

      Ștergere