joi, 10 octombrie 2013

Gargarite


Sute de gargarite, o adevarata invazie...
Nici nu poti deschide usa, ca te pomenesti cu ele peste tine.
Si uite ca am gasit raspunsul la intrebarea: Unde se duc gargaritele toamna? 
Pai se duc in casa, pe sub haine, in par, in mainile kinderului ce zambeste si vorbeste cu fiecare gargarita intalnita





 Daca va intrebati unde au plecat gargaritele, le gasiti in casa kinderului...peste tot



17 comentarii:

  1. Înseamnă că au avut ceva gras de păpat. Afide, probabil, ori alte lighioane asemenea. Le admiram elitrele. Ce lucioase sunt! Juri că-s date cu ceară și frecate cu finet. Niște gândăcei simpatici și mai ales extrem de utili. Oaspeți de onoare în casa kinderului :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au avut treaba multa in gradina.
      Cand am vazut ce armata de gargarite neinfricate mi-au aparat gradina... :)

      Ștergere
    2. ...si s-a insurat Kinderul? ca se spune ca acolo unde se aseaza gargarita aduce vestea ca se insoara proprietarul locului... Eu caut sa cumpar niste gargarite vii pentru gradina mea... stie cineva unde pot gasi gargarite vii de cumparat?
      Daca stiti, accesati-ma la gnav2010@gmail.com

      Ștergere
    3. ..vreau sa ma fac bine inteleasa... caut gargarite rosi cu bulinute negre

      Ștergere
    4. Gina, nu mi-am pus problema asta pana acum.
      Imi pare rau ca nu te pot ajuta

      Ștergere
    5. Multumesc, Angelikue! Imi cer scuze ca iti raspund acum, dar cum nu am bifat casuta cu "Anunta-ma" la postarile anterioare, nu am stiut cand mi-ai raspuns. Oricum, am revenit cu aceleasi intentii, de a cauta si cumpara gargarite vii pentru gradina mea si am dat, iar, de blog-ul tau, ceea ce ma bucura mult.
      Ma gandeam la ce ai spus tu cu invazia de gargarite, POATE DUMNEZEU ti-a trimis un batalion de gargarite ca sa ii ajuti si pe altii...
      Cum?
      Pai adunand larvele/pupele de gargarite vii si apoi sa le vinzi cu numar, ca multi au nevoie si nu au de unde sa faca rost de ele.. Ai incepe o mica afacere, de sezon, cu perspectiva de a vinde gargarite vii, ce sunt minunea gradinilor, fiind insecte benefice gradinilor. Te-ai gandit vreodata la acest SEMN pe care ti l-a aratat Bunul Dumnezeu?
      Apoi trebuie sa mai stii inca ceva, ca ai fi UNICA persoana care ar comerciala gargarite vii in ROMANIA, ca mai toti care au de vanzare sunt in UE, adica in afara ROMANIEI...
      ... si tie ti-ar prinde bine.
      Daca te intereseaza cum sa incepi si sa desfasori aceasta mica afacere, de sezon, contacteaza-ma si iti explic pe privat. Iti garantez ca vei fi solicitata!
      As mai dori sa va avertizez (pe tine si pe cititorii blogului tau) despre un alt aspect agricol, acela ca pe piata ROMANEASCA exista SEMINTE modificate genetic (GMO), CARE PRIN POLENIZARE OMOARA INSECTELE, iar daca nu le omoara, le modifica genetic si in loc sa fie BENEFICE devin DAUNATOARE. Suna bizar, parca dintr-un roman stiintifico-fantastic, dar este perfect real... Crede-ma ca stiu ce vorbesc... Dar daca nu ma crezi pe mine intereseaza-te despre ce este GMO si ce trebuie sa faci sa te feresti de ele, de semintele si alimentele produse cu legume GMO..
      In Romania se cultiva deja de cca 20 de ani porumb, soia si alte legume cu seminte PRODUSE(aici cu sensul de 'fabricate" in laborator) de Compania MONSANTO. Poti afla mult mai multe despre daunele ce le produc semintele infestate cu organisme modificate genetic, vizionand documentarele produse de si pe baza cercetarilor stiintifice de catre Doctorul in Stiinta Jeffrey M.Smith, doctorita Rima Laibow (si multi altii), care a anuntat pericolul la care va fi expusa planeta/sau popoarele ce vor accepta aceasta impunere, inca dinainte de a se impune legea CODEX ALIMENTARIUS si a explicat si inca mai explica prin diferitele lor (a acestor experti) aparitii prin presa, internet, etc.
      Asadar, ajutati gargaritele sa traiasca si aveti grija mare la ce seminte plantati , mai ales aveti grija de unde le cumparati.
      Va doresc tot binele din lumea aceasta si aveti grija de voi!
      Mancati natural, biologic si nu mai mancati din import.
      Imbratisari, Gina.

      Ștergere
  2. Wow, ce de multe :) deci la voi au venit toate gargaritele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe, foarte multe :)
      Iar eu sunt foarte multumita ca am asa aparatori in gradina

      Ștergere
  3. au venit si la mine :) in fiece zi strang cate un faras si le scot din casa. experienta anilor trecuti imi spune ca in primavara voi gasi sute de gargarite nauce aparand ele stie de unde, din casa, din pod magazie chiosc atelier...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona, nici nu am vazut in vara o armata atat de mare in gradina :)
      Asta este un semn bun. La anul, avem aliati

      Ștergere
  4. Fericit e gradinarul cu atatea gargarite :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Dani :)
      Nedumerita de numarul lor, dar fericita ca natura isi urmeaza cursul la mine-n gradina si nu are nevoie de mari interventii din partea mea.

      Ștergere
  5. Si eu am avut o astfel de invazie saptamana trecuta, am adunat din casa si am dat afara zeci de gargarite. Sper sa isi petreaca iarna prin preajma si sa vina in gradina cand va fi nevoie. Este foarte cald, iar ele au impresia ca a venit primavara si perioada de imperechere, de-aia sunt asa active. Mi-am cumparat din vacanta seminte de flori atragatoare pentru gargarite si altele pentru fluturi si alte insecte polenizatoare. O sa le incerc la anul, sunt curioasa in legatura cu ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt curioasa in legatura cu semintele :)
      Eu incerc sa nu mai cumpar seminte de flori.
      Anul asta am avut foarte multe flori.
      La anu' insa, vreau gradinita cu fori sa fie un pic mai aerisita.
      Sper sa rezist pana in primavara si sa nu dau iama in standurile cu seminte :))))

      Ștergere
    2. Buna ziua. Stiti cumva de unde as putea sa cumpar sau sa gasesc buburuze vii ? Am nevoie in gradina sa-mi omoare afidele si nu as vrea sa stropesc cu insecticid. Multumesc,

      Ștergere
  6. Buna ziua. Stiti cumva de unde as putea sa cumpar sau sa gasesc buburuze vii ? Am nevoie in gradina sa-mi omoare afidele si nu as vrea sa stropesc cu insecticid. Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, sunt dispus sa va ajut cu larve care sunt mai eficiente cat timp nu zboara si devoratoare de afide (0723775845)

      Ștergere