duminică, 19 februarie 2012

PAINICI

PAINICI



    Este o zi de duminica, asadar o zi perfecta pentru a incerca sa facem japoneze, acele painici impletite  pufoase cu lapte.

INGREDIENTE:
600 g faina
350 ml lapte caldut
1 pachet drojdie deshidratata
50 ml ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare

Optional un galbenus cu 1-2 lingurite lapte pentru uns painicile, inainte de a le da la cuptor


Faina se cerne.
Laptele caldut se amesteca cu zaharul si cu drojdia, punem 3-4 linguri din faina, amestecam si se lasa 10 minute la dospit.









































Restul de faina se amesteca cu sarea, iar maiaua se adauga in faina, incorporandu-se cu o lingura de lemn.






















Dupa ce lingura nu mai este eficienta, se trece la framantat cu mana.


Se framanta pana se va desprinde complet aluatul de pe peretii vasului, adaugand treptat uleiul.





















Uleiul ii confera o alura pufoasa.
Se continua cu framantatul.


















Cand aluatul se termina de framantat, se adauga un pic de ulei deasupra si se lasa la dospit, intr-un loc ferit de curenti de aer (pana la dublarea lui).


















Se rastoarna pe masa de lucru, unsa in prealabil cu ulei.


















Scuzati calitatea pozei. Soarele este de vina :)
Se imparte aluatul in 8 bucati aproximativ egale si se vor modela.
Voi lasa pozele sa prezinte "procedura" :) Sunt terminata daca ma puneti sa explic in cuvinte imbarligatura :))


















Se ia o bila, se intinde sub forma de batz  :)















rasuciti















de doua ori

















se aduce bucla mare peste partea rasucita





















se iau capetele si se introduc de o partea si de cealalta a buclei, unde gasim spatiu liber....moaaaa, ce stiintific :))))
Et voilà !




















La fel procedam cu restul.
O alta metoda pe care eu o indragesc este realizarea de coronite. Se face batul, se prind cele doua capete cu o mana si cu cealalta se insurubeaza, dupa care se introduc capetele in bucla din partea cealalta sigiland.
Sunt praf la explicatii, sper ca ati inteles.
Se pun japonezele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la dospit pentru 20-30 de minute, ungandu-le cu un pic de apa calduta.

















Eu am facut 16 din aceeasi cantitate, insa au iesit cam micute "pentru gustul meu"
Se ung cu galbenusul batut cu un pic de lapte si se pun in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, sau treapta 5 la cel pe gaz, pentru 20 de minute, pana formeaza o crusta aurie pe deasupra si ele suna a gol.
Gata!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu