duminică, 19 februarie 2012

PAINE

PAINE





INGREDIENTE
apa 325 ml
zahar 1 lingura
sare 1 1/2 lingurita
faina simpla 450g
drojdie uscata 1 pachet
ulei 2 linguri


















Faina o cern.
In castronul cu faina presar sarea.
Fac o gaura in mijloc si pun drojdia si zaharul.
Adaug apa calduta, nu fierbinte, peste drojdie si invart usor cu lingura sau cu degetul :))























Mai pun 2 linguri de ulei.
Cand s-au incorporat, trec la framantat.
Moment prielnic sa-mi aduc aminte de toate momentele proaste ale zilei.
Doamne, ce spor capat la framantat :))























Dupa ce am "dat aluatul de toti peretii", il pun la dospit.






















Dupa ce si-a dublat volumul,




















il rastorn pe masa infainata, ii dau forma de paine si il pun in forma ce a fost unsa cu ulei si faina in prealabil.
Din acelasi aluat eu fac mini baghete, il impart in 8 bucati, intind fiecare bila, pun umplutura sau le las simple, rulez, incercand sa-i dau forma de mini bagheta si le pun in tava (am pus inainte hartie de copt).


















Las din nou la dospit 15-20 de minute.


















Ung aluatul cu lapte caldut si il bag in cuptorul incins in prealabil la 175C pentru 30 de minute, pana capata o crusta aurie deasupra.



















Mmm...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu