miercuri, 22 mai 2013

Domestice

Am cumparat capsuni sa fac gem de capsuni, gandindu-ma ca tufele din curte nu-mi pot oferi atatea capsuni necesare catorva borcane.



   Cand am terminat cu el, mi-am adus aminte ca eu am pus doua tufe de rubarba, special pentru gemul de capsuni.
   Asa ca...am dat iama in tufe si le-am cules.
   Am descoperit ca s-au facut multe capsuni, tocmai bune de un gem si de inghetata si mai ramane si de savurat.

   Sambata am fost in Herastrau, la Festivalul Turcesc, cu gandul numai si numai la gozleme.
Recunosc, am ramas dezamagita cand am vazut cozile si le faceau si cu economie, asa ca m-am documentat si le-am facut eu acasa.


 Gozleme




Gasisem o reteta simpla pentru aluat din faina, apa si sare.
Umplutura am facut-o din spanac (un pic calit cu ceapa, sare si piper) si un mix de branza ( trebuia feta, dar nu am avut in frigider).
Am intins o mingiuca de aluat cat am cuprins in mana, am pus umplutura pe jumatate de aluat, am inchis aluatul si am pus la copt intr-o tigaie.
Buneeee
Data viitoare o sa incerc si cu reteta de aluat dospit

20 de comentarii:

  1. Deci bravo pentru gem! Dar cu gozlemele m-ai ucis ca eu de azi am intrat la cura de suc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu?
      Si eu trebuia sa continui cura, dar tot scap :)))

      Ștergere
    2. Si eu si eu :)))
      M-am uitat la multe documentare de pe blogul tau si binenteles si la gras bolnav si aproape mort:)

      Ștergere
    3. Foarte bine :)
      Eu imi fac sucuri de cel putin 3 ori pe zi si sa stii ca se simte.

      Ștergere
  2. Gemul arata delicios, cu aluat dospit si umplura numai de branza eu fac langosi si sunt foarte buni, asa ca poti sa faci cu incredere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa vezi cat gem o sa faci, cum poti sa crezi ca n-o sa ai capsuni?!! Eu n-am luat inca, nu stiu ce sa fac, daca mai astept mult risc sa raman fara, dar si asa, nu stiu, ai gasit de-ale noastre in piata? Am luat doar ca sa mancam asa si am avut reclamatii, ca sunt acre...
    In ultima poza e micul pofticios? Ca-mi place mult bronzul ala sanatos de pe manute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am luat de la Obor.
      Am gasit dulci si aromate.
      Da, este kinderul. Musca cu pofta din gozleme :)

      Ștergere
  4. esti criminala :)))! acu` trebuie sa ma duc neaparat sa iau capsuni sa fac gem, ca nu mai pot!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha
      Iti recomand minim 3 kilograme de capsuni, ca sa iasa un pic de gem :)

      Ștergere
  5. Gozlemele arata super...o sa incerc si eu in curand, ca pana la urma nu au asa de multe calorii, daca mananci doar una :))
    Avem si noi capsunici in gradina, sunt aromate dar nu extraordinar de dulci pentru ca au fost udate in fiecare zi. Pentru inghetata sau mancat pe rupte, o sa iau totusi din piata.
    Cu dulceata nu ne omoram, cred ca mai am de anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La gozleme sa pui mai multa umplutura, in special spanac :)
      Ai mei mananca dulceata aproape in fiecare dimineata.
      La noi nu rezista gemul :)

      Ștergere
  6. ce e aia gozleme? ca eu stiu doar de baclavale si shuberek!Si nu e prea devreme pentru gem?ca la mine nici nu s-au inrosit capsunele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gozleme sunt placinte traditionale turcesti.
      Sunt dementiale (mai ales daca avem foi yufka).
      Capsunile sunt in plin rod.
      Cum au vazut capsunicile rosii, gata, numai de gem vorbeau :))

      Ștergere
  7. seara, am ritual: 4-6 capsune mancate la locul faptei, imediat dupa recoltare. clar o sa fac si gem (cumpar capsune), ca tare mi-ai facut pofta:)
    (mai, dar matinala ai fost in asta dimineata!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perioada asta imi place mult de tot.
      Si cand o sa incepe si zmeura...
      Am apucat sa deschid blogul si sa dau click paginii tale, dupa care a inceput kinderul cu cerinte...am ajuns sa vad postarile pe la pranz :))

      Ștergere
  8. Aha, si gem si placinte :) Si e ora la care mi-e foameee !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gemul a iesit bun.
      Astazi am mai facut o portie cu rubarba si capsuni.
      Mi-a mai ramas rubarba si ma gandeam sa fac gemul numai cu ele, dar ma gandesc sa nu iasa prea acrisor.

      Ștergere
    2. Fa un compot cu rubarba si mere. E grozav de bun si racoritor :)

      Ștergere
    3. Ce idee buna :)
      Multumesc, Dani
      Asa o sa fac

      Ștergere