miercuri, 21 august 2013

Gem de prune

In asteptarea prunelor brumarii, am repetat cu 5 kg de prune cumparate de sot din Obor.
La 5 kg de prune spalate, curatate de samburi si taiate sferturi, am folosit 1,5 kg de zahar si o lamaie.

Am mai scris si anul trecut despre gem aici . Nu are rost sa mai repet.




Aveti grija!
Este un gem care sare, mai ales cand amestecati. 
Foarte temperamental!






8 comentarii:

  1. Delicios de gospodină. :) A ieșit strașnic. Bravo! La anul, poate intră și ai noștri prunișori pe rod. Deja i-am predestinat, de la plantare, pe trei ramuri: fructe proaspete, gem și, biensur, țuică!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Biensurul suna bine :)))
      Mai ales iarna, fiarta, la un joc de carti cu prietenii

      Ștergere
  2. :)))
    Ooo, daaa, fiertură de cocârț! Nu mult! Numai cât să-ți topească țurțurii din oase :) Sau măcar un vin fiert, cu piper și scorțișoară. Și un ceai de ghimbir după! După vinul fiert, normal. Și cu un foc în șemineu... Hai, că m-am tâmpit! E vară, e cald de murim și avem treabă! =))

    RăspundețiȘtergere
  3. Super! Arată excelent. Felicitări!
    inspirată faza aia cu LOADING... :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Haha, mișto faza cu „loading”. :)

    RăspundețiȘtergere